Mutfakların ve sofraların vazgeçilmez parçaları olan çatal bıçak setlerinin uzun yıllar kullanılabilir olması hepimizin en büyük isteğidir. Tabii ki bunu mümkün kılmak için kullanımda bazı hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Gelin şimdi birlikte bu hususları inceleyelim;
Doğru Kullanım ve Yıkama
Yüksek kaliteli paslanmaz çelikten üretilen çatal bıçak setlerimizin ve servis takımlarımızın bakımı oldukça kolaydır. Paslanmaz çatal bıçak setleri bulaşık makinesinde yıkanabilir; ancak yıkama esnasında aşırı ısıdan, limonlu deterjanlardan ve asitli bileşiklerden kaçınılmalıdır. Paslanmaz çelik setlerinizi kullanımdan hemen sonra yıkamalı ve ayrıca lekelenmeyi önlemek için yıkama işleminden sonra mümkün olan en kısa sürede kurutmalısınız.
Çatal Bıçak Setlerinin Ömrü ve Uygun Saklama Yöntemleri
Çatal bıçak setlerini uzun ömürlü kılmak için uygun saklama ortamlarında muhafaza etmek çok önemlidir. Setleriniz nemli ve aşırı sıcak ortamlarda çok kolay bir şekilde korozyona maruz kalabilir. Bu nedenle nemden ve aşırı sıcak ortamlardan uzak bir yerde muhafaza etmeniz çatal bıçak setlerinizin paslanmasını ve deformasyonunu önlemenize katkı sağlayacaktır.
Su Lekelerine Pratik Çözüm
Eğer siz de çatal bıçak setlerinizde oluşan su lekelerinden şikayetçiyseniz, tam size göre bir ipucu verebiliriz!
Su lekesi oluşan çatal bıçak setlerinizi bir kabın içine koyun ve üzerini kaplayacak şekilde sirkeyi kabın içine dökün ve en az 5 dakika bekletin. Sonrasında sıcak su ile yıkadıktan sonra bir havlu yardımı ile kurulayın ve su lekelerinden kurtulun!
Bizler, Arsel Mutfak ürünlerini nesiller boyu kullanılabilecek kalite ve özenle kusursuz bir şekilde üretiyoruz. Sizler de, uzun yıllar sofralarınıza değer katacak çatal bıçak setlerimizin unutulmaz anılarınızın bir parçası olmasını istiyorsanız ürünlerinizi belirttiğimiz hususlara dikkat ederek, özenle kullanmanızı tavsiye ediyoruz.